Wie zijn wij?

Marjolijn van Gaasbeek: ik ben behalve partner, moeder van vier kinderen, oma en ex-leerkracht, ook “het vrouwtje” van twee honden en een kat. Ik was al een poosje actief bezig met het spelen van denkspellen met onze Golden Retrievers Max en Senna én met onze kat Izi. Aangestoken door de vele leuke ideeën op diverse Facebookgroepen maakte én kocht ik in korte tijd een aantal spellen. Maar algauw merkte ik dat ik behoefte had aan het afwisselen van spellen, maar dat de aanschafkosten van gekochte spellen mij tegenhielden om meer uit te proberen. Daarom ben ik eerst met onze dochters spellen gaan uitwisselen. En zo ontstond het eerste idee om een speel-o-theek te gaan opzetten met denkspellen voor honden én katten.
Met heel veel hulp ben ik aan de slag gegaan, in mei 2015 is de speel-o-theek in Arnhem officieel open gegaan en in juli 2015 heb ik van de speel-o-theek een stichting gemaakt. Ik wil met mijn speel-o-theek namelijk andere mensen net zo enthousiast maken voor het spelen met denkspellen. En verhuur geen spellen met een commerciële instelling. In de afgelopen jaren heb ik diverse hersenwerk/denksport workshops gevolgd. En ik heb in 2015 de cursus “Begeleider Hersenwerk voor honden” en in 2019 de cursus “Begeleider Hersenwerk voor katten” gedaan.

Elza Heijmeriks: ik ben met denkspellen in aanraking gekomen, door mijn zoektocht op welke manier ik mijn Golden Retriever Mandy meer geestelijke uitdaging kon geven. Door met haar denkspellen te gaan spelen merkte ik dat zij meer zelfvertrouwen kreeg en haar oplossend vermogen toenam. Daar werd ik zo enthousiast door, dat ik de cursus Gevorderd Hersenwerkbegeleider heb gedaan. Ik heb daarnaast ook diverse andere cursussen gevolgd op hondengebied.
Zo ben ik inmiddels gedragsbegeleider bij “Hond in beeld” en ik geef individuele lessen Speuren en neuswerk. Binnen mijn werk als gedragsbegeleider zet ik o.a. denkspellen in om een goede relatie tussen eigenaar en zijn hond op te bouwen en bij honden met gedragsproblemen.

Hoe werkt het?
Wanneer en waar een spel huren?
De privacy verklaring

Reacties zijn gesloten.