De spellen

Soorten spellen

Er zijn heel veel verschillende soorten spellen. Voor elk spel moet je hond weer een mogelijkheid bedenken om bij het voertje te komen. Moet hij zijn bek gebruiken, zijn pootje of zijn neus? Moet hij iets optillen, iets verschuiven of omduwen, ergens aan trekken, of zijn neus ergens insteken?
Er zijn ook heel veel verschillende materialen waarmee je hond in aanraking komt, zoals plastic, stof, hout, rubber en dat kan weer hard of zacht, groot of klein, veel of weinig, ruw of zacht zijn.
Er zijn kant-en-klare denkspellen uit de winkel, maar er is ook veel goedkoop huis- tuin en keukenmateriaal dat je kunt gebruiken.

Moeilijkheidsgraden

Er zijn ook verscheidene moeilijkheidsgraden. Zo zijn er eenvoudige spellen, waarbij de beloning meestal snel gevonden wordt. Dit noem je een hap snapper. Deze spellen kunnen heel ontspannend werken en zorgen voor afleiding.
De wat moeilijkere spellen, meer een hersenkraker, hebben een of meerdere niveaus of combinaties van technieken en vragen om meer denkwerk en zijn heel uitdagend.
Deze spellen moeten steeds in kleine stapjes opgebouwd worden, maar kijk daarbij vooral naar wat je hond aan kan. De ene hond zal de bedoeling snel doorhebben en meer uitdaging nodig hebben, de andere hond heeft genoeg aan een eenvoudig spel.
Maar uiteindelijk is het je hond die het niveau van de puzzel bepaalt, want je biedt altijd een spel aan dat past bij zijn karakter, ervaring, intelligentie en het lichaamsdeel dat je hond bij voorkeur inzet.
Voor elke hond zijn weer andere spellen leuk/makkelijk/moeilijk/een uitdaging!
Wij denken soms te snel dat een spel te makkelijk is voor onze hond…

Reacties zijn gesloten.