Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Mijn naam is Marjolijn van Gaasbeek en ik ben behalve partner, moeder van vier kinderen en ex-leerkracht, ook “baasje” van twee honden en een kat. En ik ben al een poosje actief bezig met het spelen van denkspellen met onze Golden Retrievers Max en Senna én met onze poes Izi. Aangestoken door de vele leuke ideeën op diverse Facebookgroepen maakte én verzamelde ik in korte tijd een flink aantal spelletjes!

Ik merkte dat ik zelf veel behoefte had aan het afwisselen van spellen, maar dat de aanschafkosten van gekochte spellen mij tegenhielden om meer uit te proberen. Daarom ben ik met onze dochters spellen gaan uitwisselen. Zo ontstond het eerste idee om een speel-o-theek te gaan opzetten voor honden én katten denkspellen. Met heel veel hulp ben ik aan de slag gegaan. In mei 2015 is de speel-o-theek officieel open gegaan en in juli 2015 heb ik van de speel-o-theek een stichting gemaakt. Ik wil met mijn speel-o-theek namelijk andere mensen net zo enthousiast maken voor het spelen met denkspellen. En ik doe dat niet met een commerciële instelling. De doelstelling van de stichting is dan ook: honden- en katteneigenaren de mogelijkheid bieden om op een goedkope en verantwoorde manier denkspellen te spelen met hun hond(en en/of kat(ten).

Ik heb diverse hersenwerk/denksport workshops gevolgd: En heb in 2015 de cursus “begeleider hersenwerk voor honden” en in 2019 de cursus “begeleider Hersenwerk voor katten”gedaan.

En ik leerde Elza Heijmeriks kennen.

Ik ben met hersenwerk in aanraking gekomen, door mijn zoektocht op welke manier ik mijn Golden Retriever Mandy meer geestelijke uitdaging kon geven. Door met haar denkspellen te gaan spelen merkte ik dat zij meer zelfvertrouwen kreeg en haar oplossend vermogen toenam. Daar werd ik zo enthousiast door, dat ik de cursus Gevorderd Hersenwerkbegeleider heb gedaan. Ik heb diverse andere cursussen gevolgd op hondengebied en ben ook gedragsbegeleider bij “Hond in beeld” en ik geef individuele lessen Speuren en neuswerk. Binnen mijn werk als gedragsbegeleider zet ik o.a. hersenwerk in om een goede relatie tussen eigenaar en zijn hond op te bouwen en bij honden met gedragsproblemen.

Reacties zijn gesloten.